ספר חדש מאת אוהד פלא - חגיגה!‎‎

בספרי "חגיגה" שיצא מחדש לאור זה עתה, ומוקדש למשמעות הפנימית של חגי ישראל, יש מאמר שנקרא "הימים הנוראים הנפלאים". ככה אני מרגיש כיום. ימים נוראים ונפלאים עוברים עלינו. 

בעברית המילה "נורא" נגזרת מהמילה "יראה". נורא זה משהו שמעורר יראה. ויראה איננה פחד. פחד הוא דחף (אותן אותיות). דחף מציין תנועה חסרת מודעות, אבל יראה קשורה דווקא לראיה (אותן אותיות), והיא מרחיבה את התודעה לתפוס את עצמנו בפרופורציה נכונה יותר.

"ימים נוראים" משמעם ימים מעוררי יראה. אלו ימים שקוראים לנו להתבונן בחיינו ואולי לראות אותם מחדש, באופן שלא ראינו קודם, והראיה הזו עשויה לעורר בליבנו יראה.

אישית, אני אוהב את תחושת היראה. יראת כבוד, ויראת הרוממות, הן תחושות נפלאות שאני חש בעיקר כשאני נמצא עמוק בטבע. התבוננות בטבע המציאות בה אנו חיים מזכירה לי תמיד את הפרופורציה של חיי האישיים, על הדרמות שלהם, אל מול רוממות הנשגב. את אפסות קיומי כבן אנוש אל מול הזמן הקוסמי ואת אפסות גודלו של כדור הארץ כולו אל מול המרחב הקוסמי. ההתבוננות הזו קוסמת לי. היא מעוררת בי יראה, תחושות של כבוד וענווה ביחס לבריאה, שאותן אני מקווה להפנים אל תוכי ולתרגל גם ביחסי אל בני אנוש אחרים.

וזה לא תמיד קל. המרחב האנושי עמוס מהומה. דרמות, מלחמות אחים וצדקנות צבועה, מעוררים את פחדי ההשרדות של האגו, ואז אנחנו מאבדים תחושת יראה, ונופלים אל הפחד. אנחנו פועלים אז מתוך דחפים שונים, ומאבדים פרופורציה וראיה רחבה.

אני לא רוצה לחיות מתוך פחד. 

ולכן אני עושה את מה שעושים יהודים טובים בחודש אלול: לוקחים זמן איכות להתבוננות.

בחסידות חב"ד נהוג לומר שבחודש אלול "המלך בשדה" , כלומר האלוהות פתאום נגישה הרבה יותר, בלתי רשמית, אינטימית. משום כך אני רואה את הימים הנוראים הללו כימים נפלאים.

אישית, אחרי הרבה שנים שאני מלמד ברחבי העולם ללא הפסקה, בחרתי לעצור עם תחילת השנה העברית החדשה למשך כמה חודשים, ולהקדיש זמן איכותי ללימוד והתבוננות.

ימים נוראים נפלאים גם לכם.

לקריאת פרק חינם על ראש השנה מתוך ספרי "חגיגה" הקישו כאן

"חגיגה" יצאה לאור במהדורה חדשה עם תיקונים חשובים והוספות משמעותיות. זהו ספר שעוסק בחוכמה הפנימית של חגי ישראל ולוח השנה העברי , עם הרבה זויות הסתכלות שמאניות, המבוססות על השורשים הכנעניים של החגים והזרימה האנרגטית של עונות השנה והנפש, יחד עם גישות קבליות לנושא.

כבר עמדו חוקרי מחשבת ישראל על כך שהקבלה בדרכה היחודית השיבה ליהדות חלק ממה שאבד לה במלחמתה כנגד הפגאניות. הקבלה השיבה אל חיקו היהדות את המיתוס ואת האלוהות הניקבית, ולכן כשמתבוננים דרך הפריזמה הזו על חגי ישראל וכנען, מבינים פתאום המון דברים שלא לימדו אותנו בבית הספר על חגיו של העם בו גדלנו.

אני מאד שמח בספר הזה, שאותו ערכתי מחדש והשקעתי הרבה בעדכונו.

הוא יצא עכשיו מחדש בהוצאת דופן.

באתר של הוצאת דופן תוכלו לקרוא גם פרק חינם מהספר, שאולי יעורר בכם מחשבות מעמיקות לקראת החגים.

לרכישת "חגיגה" און ליין,

Previous
Previous

המודל המיני המורחב

Next
Next

בסמוך לארמונו של יעקב פרנק